De trots van Nederland, de KNRM, heeft een eigen, jaarlijks terugkerend benefietgala, te weten het Reddersgala. Dit prestigieuze evenement is voor bedrijven een uitgelezen manier om het steunen van de KNRM te combineren met een vorm van zakelijk gewin. Ondernemers kunnen een tafel afnemen op het gala en vervolgens belangrijke zakenrelaties uitnodigen. Zo combineren deze bedrijven  het nuttige met het aangename. Tijdens het Reddersgala van 2012 heeft Herman den Blijker een bijzondere catering op zeesleper De Holland als veilingitem ingebracht en daar werd flink op geboden.

Vrijdag 17 mei is het zover. Dan gaan wij in opdracht van, Restaurant Las Palmas en natuurlijk onder leiding van Herman den Blijker samen met de gehele brigade aan boord om het winnende bedrijf een geweldige dag te bezorgen.

VIP Operations catering de Holland (1)

De Holland

Paraat En Start Klaar

Gelukkig zijn deze vier woorden nog steeds van toepassing op de unieke bergingsjager ‘Holland’. Zo’n 200 spectaculaire reddingen heeft de in 1951 gebouwde zeesleper op haar naam. Even leek het dat dit unieke schip verloren zou gaan. Maar dankzij de visie van Nederlandse bedrijven, overheden en instellingen konden fondsen bijeen worden gebracht voor aanschaf en restauratie van de ‘Holland’.

Mede dankzij een hechte groep vrijwilligers en hun niet aflatende enthousiasme en inzet kon het schip grotendeels in oorspronkelijk staat worden teruggebracht en bovendien worden voorzien van de moderne veiligheidsvoorzieningen. Hiermee blijft een stuk authentieke Hollands Glorie voor het nageslacht bewaard.

VIP Operations catering de Holland (3)

De zeesleepboot ‘Holland’ is in meerdere opzichten uniek. De snelle bergingsjager werd door eigenaar rederij Doeksen gecombineerd met haar passagiersdiensten. Als de veerboot naar Terschelling vol was werd de ‘Holland’ ingezet. In dit kader werden sfeervolle salons ingericht.

Het is deze prachtige, stijlvolle en toch sobere omgeving die de ‘Holland’ momenteel zo aantrekkelijk maakt voor bedrijven, overheden en instellingen om er met groepen mee te varen en om recepties, presentaties of exposities aan boord te houden. Tijdens de restauratie van de Holland werd duidelijk, dat het de enige is van dit type zeegaande sleepboten, die nog vaarklaar is. De ‘Holland’ is aldus de laatst overgebleven vertegenwoordiger van een generatie staal geworden Hollands Glorie. Kortom, een uniek monument van Nederlandse scheepsbouwkunde. Voor de ware liefhebbers tellen de karakteristieke romp, de authentieke stuurhut, de schitterend gerestaureerde verblijven maar bovenal de aanwezigheid van de ‘Werkspoor’-dieselmotor, een Nederlands fabrikaat waarvan er maar tien zijn gemaakt en waarvan alleen deze nog over is. Een ‘kar’ van maar liefst 80.000 kg schoon aan de haak. Wanneer zij draait en de zuigers in de cilinders doen in een soepel ritme hun werk tegen een achtergrond van de geur van diesel- en smeerolie, doet dit de harten van menig zeeman open springen. Maar ook mensen die nog nooit hebben gevaren komen onder haar magische invloed en voelen de kracht van deze imposante machine die het hart vormt van de legende de ‘Holland’.

VIP Operations catering de Holland (2)

Uw partner voor management

Interim – Operationeel – Hospitality