Barry Priem WaaromWij vervullen in de praktijk, afhankelijk van de vraagstelling, verschillende rollen. Zo worden wij regelmatig ingeschakeld om veranderingen binnen een organisaties te bewerkstelligen, om afwezige managers te vervangen, of om te voorzien in een specifieke tijdelijke deskundigheid. In sommige gevallen verdient juist de aanstelling van een interim manager de voorkeur, ook als er intern voldoende capaciteit en deskundigheid aanwezig is, bijvoorbeeld als zaken intern gevoelig liggen of als er een reorganisatie met een personeelsreductie moeten worden uitgevoerd. Van ons mag u verwachten dat wij de problematiek van de nieuwe organisatie snel eigen maken, zodat de inleertijd kort is en er snel kan worden begonnen met de werkzaamheden.

Snel beschikbaar

Wij worden graag ingezet als organisatie- of cultuurveranderingen gewenst zijn, als bedrijfsprocessen moeten worden geoptimaliseerd, of als afwezige managers moeten worden vervangen. Wij zijn gespecialiseerd in veranderings- en vervangingsmanagement.

Grondige aanpak

Barry Priem interim-management heeft een zorgvuldig geformuleerd stappenplan ontwikkeld voor het succesvol invullen en uitvoeren van interim management opdrachten. Dit stappenplan is erop gericht om u als interim manager optimaal te ondersteunen tijdens alle fasen van het proces; vanaf de intake van de opdracht tot en met de afronding. Grondigheid en heldere communicatie zijn hierbij van essentieel belang en kenmerken onze samenwerking.

Interesse in de diensten van Barry Priem?

Dan nodigen wij u graag uit voor het maken van een, geheel vrijblijvende afspraak, om in een persoonlijk gesprek uw wensen en de mogelijkheden die Barry Priem u kan bieden te bespreken.

+31 (0)638504463
Voor mail klik hier